Effiong - Klassisk Massage, sportmassage och skönhetssalong i Eskilstuna

Koppning mot celluliter

Blodcirkulationen ökar kraftigt, smärtor/spänningar i muskler och onda punkter får möjlighet att släppa sitt grepp, slaggprodukter frisätts, sömnen kan bli djupare, tarmrörelserna blir mer ”normala” och får man koppning i ansiktet minskar även spänningar i käkar och anletsdragen blir mindre spända. Vid användning på mage och lår kan man reducera fettvalkar och celluliter.

Jag använder gummikoppar som ett komplement till övrig behandling. Ofta som en uppvärmning inför svensk klassisk massage. Kopparna används också med goda resultat vid smärtfri behandling av triggerpunkter. I kinesisk läkekonst har kopparna ett mycket brett användningsområde. Härifrån har jag hämtat tekniken som innebär att koppar placeras på speciella akupressurpunkter eller längs en meridian.

 

kopplingsmassage

Koppningsmassage – Cuppingmassage

Koppningsmassage/Cuppingmassage, är en kombination av svensk massage och 5000-årig koppningsterapi. Denna immunförsvarsstärkande bindvävsmassage introducerades i Norden 1996. Kinesiska gummikoppar appliceras på huden, ett vakum skapas och både muskelmassa och bindväv sugs upp.

Massören för koppan över olika partier på kroppen för att mjuka upp muskler och bindväv. Traditionell massage förutsätter beröring och tryck på muskulaturen. Koppning innebär att man istället arbetar med undertryck som pressar ut röda och vita blodkroppar utanför kapillärerna. Kroppen uppfattar detta som en främmande påverkan och aktiverar immunförsvaret, och en viss läkeprocess uppstår.

Man uppnår också en djup bindvävsmassage, vilket påverkar det vegetativa nervsystemet så att man blir lugn och harmonisk

Koppning – koppningsmassage

koppning

Koppning är en gammal traditionell läkekonst som åter blivit aktuell. Med hjälp av sugkoppor skapas ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Blodcirkulationen ökar och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven.
Kurs i koppning ger dig ett utmärkt fristående redskap för att behandla dig själv och andra, och för dig som redan arbetar med till exempel massage, är koppor ett roligt och enkelt hjälpmedel som du kan använda till bland annat bindvävs-, cirkulations- och cellulitbehandling.

Koppning ger ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer samt för att öka blodcirkulationen.

Behandling med koppor är även effektivt mot celluliter. Musklerna värms upp och slappnar av och huden får mer liv och lyster.

Koppning så effektiv mot celluliter

Varför är koppning så effektiv mot celluliter?
Förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation är den huvudsakliga orsaken till att kroppen bildar såkallad cellulit hud. Koppningen är därför mycket effektiv, behandlingen skulpterar din kropp och ger ett synbart resultat såsom förbättrad hudstuktur och en uppstramning av huden. Dessutom är det en mycket skön och avkopplande behandling.

 • Klassisk Massage Effiong AB

  Västerås v. 40b
  632 23 Eskilstuna
  P-plats finns nr:28 & 76. Infart på baksidan
 • Kontakta mig på

  Tel: 016 - 551 48 70
  Mobil: 073-541 02 48
  E-post: info@effiongmassage.se
  Godkänd för moms och F-skatt
  Organisationsnummer: 5591802938
 • Följ oss på 

  fb instagram